otrdiena, 2013. gada 1. oktobris

Septembra avīzīte

Garā un lieliskā vasara mūs tā lutināja, ka lasīt un rakstīt skoliņas avīzīti tika atlikts. Nelabvēlīgos laikapstākļus gaidot, tad nu beidzot esam sagaidījuši peļķes un lietussargus un varam ar interesi atcerēties, kas notika vasarā.
Maijā mēs no skoliņas devāmies ekskursijā uz maizes kombinātu. Vislielākā pateicība Ričarda un Elijas tētim Mārim, kurš tik laipni mūs uzņēma un izrādīja visu lielo maizes tapšanas saimniecību. Bērniem bija iespēja arī garšot, taustīt un pašiem izveidot smilšu mīklas kliņģerīšus.



Skoliņas izlaidumā visi kopīgi priecājāmies par cukurvates ruļļiem un  "ceļojām ar gaisa balonu"! Nokļuvām uz alfabēta ielas, kur dzīvoja arī krievu burtiņi un angļu dziesmiņa par "5 maziem pērtiķēniem" vēl tagad ir mūsu topa augšgalā!

Ak saule, ūdenspistoles, launags pagalmā, smilšu kastes, saulessargi, plikas kājas, saulesbrilles, pastaigas un pārgājieni, un smiekli un saldējums un un un..... Mēs tevi ļoti jau atkal gaidam, vasara!

Dažkārt vasaras vakaros skoliņas komanda gribēja būt kopā vēl "lai kopīgi pateiktu viens otram un Dievam paldies par to, ko Viņš dara pie mums katras, kā veido, papildina, atjauno un rada mūs kā vienotu veselu.
Mums ir ļoti paveicies un mūsu, jūsu bērniem arī...



Septembris ir īpašs ar atkalsatikšanos, mērīšanos, cik kurš izaudzis, ar jauniem bērniem un jauniem piedzīvojumiem!

6. septembrī par godu Tēvu dienai devāmies ciemos pie Kalēja uz "Smēdi", lai izzinātu šīs tik ļoti vīrišķīgās profesijas amata noslēpumus. Pats kalējs bija ļoti ekscentriska personība un ne tikai puišus, bet arī meitenes aizrāva ar to, kas notiek Smēdē ikdienā. Pamēģinājām, cik smagi ir darbarīki, paši liecām, sitām pa laktu un skatījāmies kā mainās metāla krāsa un forma. Visi kopīgi izkalām gliemezīti.



Pirmā nedēļa mums noslēdzās ar Hugo dzimšanas dienas, kad ēdām torti un picu un skatījāmies fotogrāfijās, kāds Hugo bija maziņš.


Kad sākām runāt par Ķīnas apceļošanu, Bernards jautāja - Vai tā var būt, ka mums nebūs jānāk uz skoliņu, jo mēs taču ceļosim? Bērniem ļoti patīk ceļot :) arī mazajiem. Viņu uzmanība nepazūd, kad pētām karti, Ķīnas naudu, kad klausāmies par zīda rašanos un apgleznošanu.
Lielākie bērni mācījās ēst ar irbulīšiem, piedalījās tējas gatavošanas ceremonijā, rakstīja hieroglifus un gatavoja Ķīnas karogu.
Oktobrī ceļosim uz  Itāliju. Novembrī - Indiju. Decembrī - uz Izraēlu.

Atkal ceturtdienās pl. 10:00 pie mūsu durvīm pieklauvē eņģeļi - katoļu māsas Agnese un Emanuēla, kuras stāsta bērniem bībeles stāstus, dzied dziesmiņas, zīmē, līmē un krāso.

Mūsu Solvitas skolotāja ir devusies dekrēta atvaļinājumā un ar 1. oktobri mūsu skoliņā ir skolotāja Ance. Viņa ir beigusi Liepājas Valsts Universitāti, un jau ir strādājusi bērnudārzā.
Kā arī kamēr Signes auklīte mācās ( astoņus mēnešus),


Viņas vietā ir auklīte Lāsma, kura mācās par skolotāju RPIVA Kuldīgas filiālē, un ir Svētdienas skolas skolotāja Katrīnas baznīcā.
Laipni lūgtas mūsu ģimenē!

4. oktobrī no pl. 16:00 līdz 18:00 notiks Skoliņas dzimšanas dienas svinības:
  • Jarmarka!
  • Radošā darbnīca - kuģu būvētava!
  • Viesi!
  • Kūka un pārsteigumi!
Sīkāku informāciju jautāt audzinātājām un Initai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru