otrdiena, 2013. gada 19. marts

Marts ir klāt

"Tad nu esiet nomodā!
Jo jūs nezināt, kad nama kungs nāk, vai vakarā vai nakts vidū, vai gaiļos, vai no rīta agri. Ka tas, piepeši nākdams, neatrod jūs guļam, bet es jums saku, to es saku visiem: esiet nomodā!" (Marka ev. 13:35-37)

Marts ir klāt un pavasara darbiem jāatloka piedurknes! Tāpēc sākām arī paši savā "dārzā" pirmos soļus. Stādījām sīpolus un nu ar priecājamies par katru iznākušo sīko loku, un cenšamies nepārpludināt savu dārzu ar pārlieku centību un rūpēm.


8. martā mazi un lieli puiši priecēja skoliņas lielās un mazās meitenes ar puķēm un īpašiem uzmanības apliecinājumiem, arī košā tulpju kolāža, ko gatavojām no filca, turpina mūs priecēt vēl tagad.


10. martā Lea svinēja savu 2. dzimšanas dienu! Apsveicam!



Skoliņā ir viena jauna meitenīte Elīza (nepilnus divus gadus jauna). Līdz ar viņas ierašanos puišu un meiteņu skaits ir izlīdzinājies! 12 : 12 :)



Nedēļās tēmā "Kas izaugs no sēkliņas?" pētījām dažādus augus, meklējām atšķirības starp sēklu lielumiem, krāsām, formu un bijām pārsteigti par to, ka nebūt nav tā - jo lielāks augs, jo lielāka sēkla...

Mūsu jaunā skolotāja Solvita ir pirmsskolas pedagoģe, kura pirms dažiem mēnešiem no Rīgas ir pārcēlusies uz Kuldīgu. Mēs esam ļoti priecīgi, ka savu pieredzi, zināšanas viņa tagad līdzdalīs tieši mūsu skoliņā.



13. martā Kuldīgas Kultūras centrā apmeklējām koncertu "Joka pēc alfabēts".
Darbiņus, kas tapa koncerta apmeklējuma rezultātā, varat novērtēt skoliņā - burti strīpaini, punktaini, kā gliemeži, kā čūskas, jautri un nebēdnīgi kā mēs paši.

Mācāmies jaunu skaitāmpantu:
Bieži sastopams nav vis -
Mierā sēdošs pērtiķis.
Lai gan pērtiķiem nav nauda,
Katru dienu augļus bauda!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru