piektdiena, 2014. gada 24. oktobris

Oktobris Mazo bērnu skoliņā

Šis mēnesis skoliņā - mācamies, mācamies, mācamies!
Pirmdienās pie mums nāk Dāvida mamma, kura bērniem māca franču valodu. Tā ir tāda privilēģija, un mēs to ļoti novērtējam!
Paldies, Anda!



Tāpat turpinām apgūt arī angļu valodu un krievu valodu - uz ziemassvētkiem tiek gatavots pirmais priekšnesums.
Tā kā laika apstākļi neatļauj lietot smilšukasti, ar lielāko prieku "iedarbinājām" smilšu kasti telpā - tajā apgūstam gan ģeometriskās formas, gan burtus un ciparus, gan vienkārši meklējam "dārgumus" un gliemežvākus.



Sliktā laikā īpaši "maziņie" dodas uz 3. stāva vienu tukšo klasīti, kur viņi var izmētāties bumbiņas, izskrieties un iztrakoties pēc sirds patikas. Tas ir lielisks laiks, jo beidzot nav nekādu ierobežojumu uz klaigāšanu, skriešanu un trakošanu.

Dažkārt, kad Senija atnes projektoru, mums ir pēcpusdienas kino uz lielā ekrāna - "Maša un lācis" un "National Geographic" filmiņas par dzīvniekiem.



Septembra pēdējā nedēļā paspējām būt Meksikā. Gatavojām kaktusu, ēdam taco, kukurūzas čipsus, izpētījām bruņnesi, meklējām kartē un krāsojām karogu.



Savukārt šonedēļ devāmies bezgala garajā lidojumā uz Austrāliju, kur uzzinājām visu par ķenguriem, koala lācīšiem, krokodiliem un emu. Ienirām pie koraļļu rifiem un lasījām bezgala skaistos gliemežvākus, un priecājāmies par aktīniju krāšņumu.



Emīlijas mamma vecāku pēcpusdienā dalījās ar bērniem ceļojuma iespaidos par Maroku, tā kā šomēnes esam dzīvojuši uz "čemodāniem".
Pētījām arī tauriņa attīstības ciklu.
Ceturtdienās pie mums ciemos ierodas Katoļu māsas uz svētdienas skolas nodarbību.
Aktīvi spiežam sulas. Paldies, Jums, vecāki, par atsaucību "izejvielu piegādē" - gan āboli, gan ķirbji, gan burkāni! Naura mamma mums atveda burkānus jau notīrītus!



Arī kulinārijas pēcpusdiena kopā ar Helēnas mammu bija īsti svētki tieši mazajiem. Tas viss bija tieši priekš viņiem un par viņiem!



Paldies par Jūsu atbalstu lapu grābšanas talkā. Pateicība Dievam par brīnišķīgo laiku, tā bija lieliska pēcpusdiena ar desām, ugunskuru, čaklu darbošanos un priekiem. Arī šoreiz paši čaklākie bija vismaziņākie! Paldies par sarūpēto cienastu un sadraudzību.






Tiekamies vecāku sapulcē 28. oktobrī pl. 17:00.

Mīlestībā - skoliņas komanda.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru